Aziz Altun


Aziz Altun'u evinin bahçesinde Ömerhacılı taşının üzerinde otururken görmektesiniz. Bu taşlar rahmetlinin Sarıuşağı mahallesindeki eski evinin çene taşlarıydı. Sarıuşağı Mah. Eski Müderris Sok. 19 nolu eski evi, kaman Belediyesince açık pazar yeri yapılmak suretiyle istimlak edilerek elinden alındı. Neden elinden alındı diyorum, çünkü bu istimlak, kamulaştırma olayı cebren uygulandı. Bizim hiç rızamız yoktu ve rızamızı almadılar. Yol, su, köprü gibi bir kamu yararına olsaydı bizler de seve seve verirdik. 

İkinci bir konu daha var. Asıl planda pazar yeri olarak tahsis edilen yer, bugün kü, kültür merkezi, kütüphane dediğimiz binanın oturduğu alandı. Burası mezarlıktı. Güya bu belediye başkanı hoca çocuğuymuş, mezarlığın içindeki kabirlerin bir başka yere nakledilmesi olmazmış. Ne çocuğu olursan ol, orası beni ilgilendirmez. Sanki sen orayı mezarlık olarak bıraktın da mezarlık olarak kaldı mı? Yine kaldırdılar mezarlığı. Sen, topraktan gelip toprağa dönmüş et ve kemik yığınına duyduğun saygıyı asıl hayatta olan yaşayanlara duysaydın, bizleri evlerimizden etmezdin. 

Ev yerlerimiz kamulaştırılarak belediye bizlere çok büyük kötülükler etti. Her şeyimiz alt üst oldu. Şu anda depremzedeler neler yaşıyorsa, biz de 1986 yılında aynı duyguları ve aynı travmaları yaşadık. 

Bu fotoğrafın, 18 Haziran 2013 tarihinde ve saat, 08:09 sularında çekildiği resmin kaynak kayıtlarından anlaşılmaktadır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.