29 Şubat 2016

Tarih, 29 Şubat 2016, saat 09:04 babamla birlikte çarşıya çıkacağız, durakta minibüs  bekliyoruz. Elindeki mavi poşetin içerisinde de ocağı yakmak için çakmakları vardı herhalde. Ya da başka bir şey, ama her neyse çarşıda tamir görmesi gereken bir şeydi. İlerleyen zaman içerisinde hatırlarsam tekrar bu paylaşıma dönerim. 

Beklediğimiz yer, Gökkent sitesinin yanındaki cami duvarıdır. Durakkulübesi de zaten az ötede bir yerdedir.  İşte babam çarşıya çıkmak istediğinde, evden buraya kadar yürüyerek gelir ve durak kulübesinde minibüsün gelmesini bekler. Bazen tanıdıklar da oluyor arabalarına alıp çarşıya götürüyorlar. Ancak, babam bakkal Adem'in dükkanına gideceği için, babamı arabasına alan çarşıda bırakacağı için, o minibüsü tercih ederdi.

Dolmuş parasını ayarlıyorduk, herhalde bozuk parayı denklemek için elini cebine attı ve "cebimde bozuk para olacaktı" demişti. Geçmiş gün bozuk parayı alıp almadığımı hatırlamıyorum, çünkü ben bu anları görüntülemeye uğraşıyordum. Ben bugün, büyük bir ihtimalle Kaman'dan Ankara'ya döneceğim gün de olabilir. Ama, Kaman'a ne için geldiğimi hatırlamam mümkün değil. Belki Kamer ile birlikte gelmiş de olabiliriz. Onun nöbeti olduğu için, benden önce de gitmiş olabilir. 

Babam, bizleri hiç üzmedi. Bizleri hiç  perişan etmedi. Cenab-ı Allah babama gani gani rahmetiyle muamele eylesin.  Makamı cennet olsun. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.