9 Nisan 2012

09 Nisan 2012 Pazartessi, tarihinde Hacıkadın semtindeki eski evimizden babamın bu fotoğraf karelerini o zamandan blog sayfasına aktarmış olsaydık. O günkü durumlardan da bahsetmek imkanı bulabilirdik. Şimdi içinde bulunduğumuz tarih 26 Şubat 2019. Arada tam 7 yıl var. Bundan tam 7 yıl öncesi bir zaman dilimi. Büyük bir ihtimalle böbrekler için kontrole gelmiştir. Çünkü böbrek rahatsızlığının başlangıç zamanı 2009 yılları gibiydi. 

 Fotoğrafını çektikçe bana kızardı. "Usandım sizin şu fotoğrafınızdan" derdi. Babam belki haklıydı. Ama yakaladığım her anı fotoğraflamaya çalıştığım da çok iyi oldu. Yoksa, bu kadar zengin bir fotoğraf arşivim olmazdı.
 Rahmetlik annemizin zamanında neden o kadar çok fotoğraf yok. Hem o zamanlar ufkumuz bu kadar geniş değildi. Hem de teknoloji bu kadar ileri değildi. Annemim zamanında hep o manuel ayarlama be negatif filim üzerine görüntüler alınıyordu. 36 pozluk filim makaralarını takıyorduk. Manuel ayarlama yaparak fotoğraf çekiyorduk. Her zaman böyle çok net fotoğraf çekmek mümkün değildi.
 Dijital fotoğraf makineleri çıktı, fotoğraf çekmek de kolay oldu.


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.